Over

Het verhaal begint bij de grootouders van Han: Maurice De Langhe en Maria Snauwaert, vlashandelaars uit de vlasstreek Zulte. Wat veel mensen niet weten is dat het vlas vaak gezaaid en gesleten werd in de Ardennen, omdat de grond daar goed was. Het vlas werd dan naar Zulte gebracht om in de Leie, later in de vlasroterij(fabriek) te Zulte, te roten en verder bewerkt te worden.

Maria Snauwaert had een buurmeisje Denise. Haar ouders wilden een grotere boerderij kopen. Via Maria en Maurice, die de streek al kenden door de vlasbouw, kwamen ze in de streek Our (deelgemeente van Paliseul) terecht. Het gezin van Emiel Vanquathem was ook uit Wontergem vertrokken naar een boerderij in de Ardennen in Longchamps in Gedinne.

Denise en Emiel leerden elkaar kennen op feesten. Ze trouwden en vestigden zich op de boerderij in Gedinne.

Lieve de Langhe (tweede dochter van Maurice en Maria) kwam als kind soms mee met Maurice en Maria naar Our. Zij huwde met Antoon Coucke. Ze hadden een voorliefde voor de streek en huurden er vaak een huisje in het dorpje Our.

Later konden zij, via Emiel Vanquathem, de grond kopen in de Rue du Bochet. In 1981 hebben zij de mooie witte chalet gebouwd en zijn ze vaak met het gezin met vier zonen, vrienden en familie op vakantie geweest naar het huisje aan de beek.

In 2019 is Antoon jammer genoeg overleden en hebben Han (derde zoon van Toon en Lieve) en Nathalie beslist om het huisje over te nemen.

Ook zij gingen er al heel vaak op vakantie met hun zonen Oscar en Staf. Tijdens de corona-periode verbleven ze er zoveel mogelijk en hebben ze plannen gesmeed om het huisje te gaan verbouwen tot een meer ecologische en passieve woning. Dit bleek niet eenvoudig en in hun zoektocht kwamen ze terecht bij de firma Ecolodge die gespecialiseerd was in het bouwen van Waldcubes. Iets wat daar perfect zou passen.

De afbraak van de witte chalet gebeurde in het voorjaar van 2022 en in september 2022 werd de nieuwe waldcube geplaatst, vervolgens verder ingericht en afgewerkt in de zomer van 2023. De werken werden uitgevoerd onder het alziend oog van Dirk van Heddeghem en Chris Gevaert, stiefvader en moeder van Nathalie. 


Interesse om in onze mooie waldcube te verblijven?